Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Θέμα: Μεταφορά Άδειας Ανάπαυσης Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου Νοσηλευτικού Προσωπικού (Γενικής, Ψυχικής Υγείας), Μαιών και Επισκεπτών Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι έχουμε αποστείλει επιστολή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού με αίτημα όπως επιτραπεί εκ νέου κατ’ εξαίρεση στους νοσηλευτές που εργάζονται με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου, η μεταφορά άδειας ανάπαυσης από ένα συμβόλαιο στο άλλο δεδομένου ότι μετά τη λήξη του ισχύοντος θα παραχωρείται νέο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Προσωπικού, που μας κοινοποιήθηκε με σχετική επιστολή, για σκοπούς διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των νοσηλευτηρίων, επετράπη η μεταφορά άδειας ανάπαυσης από ένα συμβόλαιο στο άλλο, δεδομένου ότι μετά τη λήξη του ισχύοντος θα παραχωρείτο νέο συμβόλαιο. Η απόφαση αφορoύσε όλα τα συμβόλαια που παραχωρήθηκαν μέχρι τις 31.12.2016.

Η συντεχνία μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύουμε περίοδο που όλοι οι νοσηλευτές κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας, και δεδομένης της σοβαρής υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, θεωρεί ότι συντρέχει σοβαρός λόγος να υιοθετηθεί εκ νέου η πιο πάνω εξαίρεση.

Έτσι, οι νοσηλευτές που εργάζονται με συμβόλαια Ορισμένου Χρόνου να μπορούν να μεταφέρουν άδεια ανάπαυσης από ένα συμβόλαιο στο άλλο, ώστε να μην χάνουν αδίκως τη δεδουλευμένη άδειά τους καθώς τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα και η ευχέρεια να τους δοθεί πριν τη λήξη του συμβολαίου τους.

Εκ του Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Παγκυπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ)

Βερενίκης 14,  Διαμ.104,  Άγιος Δημήτριος,  2002 Στρόβολος,  Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 379610 – Τηλεομοιότυπο: 22 379611

Ηλεκτρονική διεύθυνση: pasynocyprus@gmail.com

Επίσημη ιστοσελίδα: www.pasyno-cyprus.com