Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Μονιμοποίηση εργοδοτουμένων αορίστου xρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα θα θέλαμε να  σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας όσον αφορά  το θέμα  της πρότασης νόμου για μονιμοποίηση εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία, όπως τις έχουμε παρουσιάσει σε εγκύκλιο στις 12 Οκτωβρίου  2018 και σε διάφορα υπομνήματα προς την επίσημη πλευρά.

Ήδη, έχει κατατεθεί πρόταση νόμου στη Βουλή για τροποποίηση των περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμων, έτσι που οι εργοδοτούμενοι  αορίστου χρόνου στο δημόσιο να μονιμοποιούνται.

Ως ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θεωρούμε ότι η μονιμοποίηση των εργοδοτούμενων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία είναι μια θετική εξέλιξη και προοπτική για κάθε εργαζόμενο και την υποστηρίζουμε. Οι εργοδοτούμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες μόνιμες ανάγκες και εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων  που ασκούν τα ίδια καθήκοντα και αναλαμβάνουν τις ίδιες ευθύνες.

Ωστόσο, θα πρέπει να διασφαλιστεί προηγουμένως ότι δεν θα καταστεί νομικά και δικαστικά επισφαλής η οποιαδήποτε διαδικασία μονιμοποίησης  των εργαζομένων αυτών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, του νόμου και της συναφούς νομολογίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τώρα ή στο μέλλον.

Παράλληλα, έχουμε ήδη διατυπώσει με επιστολή προς την επίσημη πλευρά τη θέση ότι, θα πρέπει να γίνει άμεσα η επαναφορά του κρατικού Επαγγελματικού  Σχεδίου Συνταξιοδότησης για όλους ανεξαιρέτως τους νοσηλευτές  που διορίστηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011.

Η συντεχνία μας, κατά τη συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων στη Βουλή και στα αρμόδια Σώματα, θα καταθέσει τις απόψεις της, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων και οποιαδήποτε τροπολογία/παρέμβαση στη νομοθεσία να μην τους καθιστά επισφαλής.

Εκ του Δ.Σ. της  ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ)

Βερενίκης 14, Διαμ.104, Άγιος  Δημήτριος,

2002 Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 379610 –  Τηλεoμοιότυπο: 22 379611

Ηλεκτρονική διεύθυνση: pasynocyprus@gmail.com

Επίσημη ιστοσελίδα: www.pasyno-cyprus.com