Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΏΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Την τελευταία διετία διανύσαμε μια περίοδο με σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις για τον Νοσηλευτικό Κλάδο  καθώς, μετά τον απεργιακό αγώνα των μελών μας που διήρκησε 18 ημέρες, επιτεύχθηκε η πρώτη  συμφωνία  με την Κυβέρνηση στις 31 Μαρτίου 2016,   η οποία και επικυρώθηκε από τη γενική συνέλευση την 1η Απριλίου 2016.

Η συμφωνία αυτή αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν ο πυλώνας και το κύριο διαπραγματευτικό χαρτί για την ιστορική συμφωνία στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 7 Μαρτίου 2017, με την οποία αναγνωρίζεται ο κλάδος μας και επιτυγχάνεται η  μισθολογική αναβάθμιση όλων των υπηρετούντων νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή μισθοδοσίας της Δημόσιας Υπηρεσίας, μετά απο 7 χρόνια αναμονής, συνεχών αποκοπών και υποσχέσεων.

Γεγονότα 2016

Απεργία 18 ημερών: Ο απεργιακός μας αγώνας πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα προκλητικών συμπεριφορών εναντίον των μελών της συντεχνίας μας, τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο και απο άλλους συναδέλφους που δεν απεργούσαν, και λανθασμένων αποκοπών για τις ημέρες της απεργίας μας.

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους, στάθηκε  ασπίδα σε όλες αυτές τις προκλήσεις εναντίον των μελών μας. Όλα τα μέλη της συντεχνίας μας στάθηκαν σαν μια γροθιά δίπλα στο Δ.Σ.  δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις αποφάσεις που λάμβανε,  και τα ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους.

Με τη συμφωνία της 31ης Μαρτίου 2016 τέθηκαν κάποιες παράμετροι που συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν μέχρι  τις 31 Αυγούστου 2016, όπως είναι δημιουργία εντύπου αξιολόγησης με το οποίο οι νοσηλευτές θα αξιολογούνται ως κάτοχοι πτυχίου Πανεπιστημίου. Η συμφωνία προνοούσε ότι «σε περίπτωση που δεν θα επέλθει συμφωνία για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων μέχρι την 31η Αυγούστου 2016, η συζήτηση για την αναπροσαρμογή των δομών μισθοδοσίας του νοσηλευτικού προσωπικού θα συνεχιζόταν στη δημόσια υπηρεσία».

Η συντεχνία μας διεκπεραίωσε στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις μας αναφορικά με τη συμφωνία και παρουσίασε: 1) Ολοκληρωμένο έντυπο αξιολόγησης,  το οποίο έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Υγείας δρα Γεώργιο Παμπορίδη και την Προεδρία. 2) Ολοκληρωμένη μελέτη για τη στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. 3) Τις θέσεις της συντεχνίας μας σχετικά με τα νομοσχέδια για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Στη βάση χρονοδιαγράμματος η συντεχνία μας σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, στις 2 Σεπτεμβίου 2016, ζήτησε όπως η συζήτηση για την αναβάθμισή μας στην πανεπιστημιακή δομή μισθοδοσίας συνεχιστεί εντός της Δημόσιας Υπηρεσίας, όπως προέβλεπε η συμφωνία.

Το  αίτημα έγινε αποδεκτό και μας ζήτηθηκε να καταθέσουμε ολοκληρωμένη κοστολογημένη πρόταση για την  αναβάθμισή μας στις πανεπιστημιακές δομές της Δημόσιας Υπηρεσίας. Η συντεχνία μας, προσηλωμένη και αφοσιωμένη στους στόχους της,  διεκπεραίωσε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, και κατάθεσε  κοστολογημένη μελέτη για τη μισθολογική αναβάθμιση όλων των νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή κλίμακα μισθοδοσίας Α8 – Α10 – Α11,  βασιζόμενη στους κανονισμούς που ψηφίστηκαν  για τη μισθολογική αναβάθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία.

Η συζήτηση επί του θέματος συνεχίστηκε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο  με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, όσο και με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και με τον Υπουργό Υγείας. Έγινε ανταλλαγή απόψεων με τελική κατάληξη τη συμφωνία στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στις  7 Μαρτίου 2017.

Απεργιακό Ταμείο: Το Δ.Σ. της συντεχνίας μας, επιδιώκοντας να προστατεύσει τα μέλη  που απέργησαν, σχεδόν ή όλες τις μέρες της απεργίας, αποφάσισε να στηρίξει  οικονομικά τους συναδέλφους αυτούς  μέσω του Απεργιακού Ταμείου της συντεχνίας μας, καθώς  τα συγκεκριμένα μέλη μας είχαν υποστεί εξ ολοκλήρου αποκοπή του μισθού τους.

Δικαστική νίκη της ΠΑΣ.Υ.ΝΟ για εργοδοτούμενο επ’ αορίστου με αναδρομική ισχύ: Στις 20 Μαΐου 2016  εκδόθηκε απόφαση αναφορικά με μέλος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ κατά την οποία τον καθιστούσε εργοδοτούμενο επ’ αορίστου χρόνου αναδρομικά, έναν χρόνο πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του στο Δικαστήριο Εργατικων Διαφορών. Με βάση την απόφασή αυτή, άλλοι 180 συνάδελφοι μέλη της συντεχνίας, υπέβαλαν αίτηση στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών για διεκδίκηση της πιο πάνω απόφασης. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και βρίσκεται στο τελικό σταδιο της.

Αντιμισθία για το για το «on call»: Η ΠΑΣΥΝΟ διεκδίκησε και πέτυχε  την  αντιμισθία για το «on call» για τους συναδέλφους που εργάζονται στους θαλάμους αποσυμπίεσης (υπερβαρικού).

Γεγονότα 2017

Το Δ.Σ. αποφάσισε στις αρχές του 2017 όπως πραγματοποιηθεί  γενική συνέλευση των μελών μας, στις 6 Μαρτίου 2017, για λήψη αποφάσεων αναφορικά με  την κωλυσιεργία που επιδεικνυόταν αναφορικά με την απάντηση  επί της πρότασης που είχαμε υποβάλει για αναβάθμιση όλων των νοσηλευτών στις πανεπιστημιακές δομές του δημοσίου.

Το 2017 αποτελεί χρονιά ορόσημο για το νοσηλευτικό επάγγελμα καθώς μετά από 7 χρόνια αναμονής και αγώνων, η συντεχνία μας κατάφερε να κερδίσει στις 7 Μαρτίου 2017 τη συμφωνία στο Προεδρικό Μέγαρο  για την αναβάθμιση όλων των υπηρετούντων νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Αξιολόγηση νοσηλευτικού προσωπικού: Ο Υπουργός Υγείας δρ Γεώργιος Παμπορίδης με επιστολή του, ημερομηνίας 26 Οκτωβρίου 2016,  προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστο Πατσαλίδη αναφέρεται στο θέμα της αξιολόγησης των νοσηλευτών και επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «……., παρακαλώ όπως συντονίσετε σε επίπεδο της δική σας υπηρεσίας όλες τις εμπλεκόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις, προκειμένου η χρήση του εν λόγω εντύπου, η οποία όπως σας έχω ήδη αναφέρει προκύπτει από τις θέσεις της Π.ΑΣΥ.ΝΟ και αντικατοπτρίζει κατά το μέτρο του δυνατού μια ορθή αξιολόγηση της απόδοσης των Νοσηλευτικών Λειτουργών σήμερα, να υιοθετήσει μέσω των σχετικών κανονισμών και ως πρακτική στα πλαίσια λειτουργίας των δημόσιων Νοσηλευτηρίων στη Δημόσια Υπηρεσία». Στις  27 Οκτωβρίου 2017 η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ προσκλήθηκε σε συνάντηση στο Τ.Δ.Π.Π  για έναρξη της συζήτησης αναφορικά με τους κανονισμούς που θα διέπουν το νέο έντυπο αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι, με βάση τα πρακτικά της συνάντησης για το νέο έντυπο αξιολόγησης του νοσηλευτικού προσωπικού, αποφασίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2016: «Ο Διευθυντής του Τ.Δ.Δ.Π, στοχεύοντας σε πρόοδο της συγκεκριμένης διαβούλευσης, πρότεινε τη σύσταση τεχνικού κλιμακίου αποτελούμενο από εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, του Τ.Δ.Δ.Π, και των δύο συντεχνιών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, για συνέχιση της συζήτησης και κατάληξη στο κείμενο των κανονισμών αξιολόγησης του Νοσηλευτικού Προσωπικού, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών του μέσα σε 1-1,5 μήνα».

Η συζήτηση για κατάρτιση των σχετικών κανονισμών άρχισε με την παρουσία της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ σε όλες τις συναντήσεις. Στο μεταξύ μεσολάβησε και η συμφωνία με την Προεδρία για αναβάθμιση της κλίμακας των Νοσηλευτικών Λειτουργών, η οποία και προνοεί τη δημιουργία ξεχωριστού εντύπου αξιολόγησης. Για τον λόγο αυτό συζητήθηκε εκ νέου το νέο έντυπο αξιολόγησης με τη Διεύθυνση των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και διαμορφώθηκε η τελική του μορφή με μικρές αλλαγές από το αρχικό έντυπο που καταθέσαμε. Η διαδικασία βρίσκεται στην ολοκλήρωση των κανονισμών με τελικό στόχο να είναι όλα έτοιμα, συμπεριλαμβανομένου και της εκπαίδευσης του προσωπικού, μέχρι την 1/1/2019.

Καθήκοντα Φροντιστών Υγείας: Η εισαγωγή του νέου θεσμού «Φροντιστών Υγείας» πρέπει να γίνει άμεσα λόγω της συμφωνίας που υπογράφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο  για την αναβάθμιση της κλίμακας των νοσηλευτών.  Με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στα κρατικά νοσηλευτήρια, οι νοσηλευτές καλούνται συστηματικά να εκτελούν αλλότριες εργασίες και να ασχολούνται με πάσης φύσης καθήκοντα, παντελώς ξένα προς τις νομοθετημένες τους αρμοδιότητες. Θέση μας είναι ότι οι Νοσηλευτικοί Λειτουργοί  Υγείας, που πλέον είναι κάτοχοι πτυχίου Νοσηλευτικής, κατά την εργασία τους να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην άσκηση των αμιγώς νοσηλευτικών καθηκόντων, στο πλαίσιο λειτουργίας της νοσηλευτικής υπηρεσίας στην οποία ανήκουν.

Σε καμία περίπτωση οι Φροντιστές Υγείας θα εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα αλλά θα βοηθούν στην απάμβλυνση του φόρτου εργασίας στον  κλινικό χώρο, αναλαμβάνοντας  καθήκοντα που προκύπτουν από τις ανάγκες φροντίδας υγείας, οι οποίες  προκύπτουν  από άσκηση της νοσηλευτικής  και ιατρικής επιστήμης. Θα εργάζονται πάντοτε υπό την κατεύθυνση και επίβλεψη εγγεγραμμένου Νοσηλευτικού Λειτουργού, υπό την προϋπόθεση ότι την αποκλειστική ευθύνη θα αναλαμβάνει ο νοσηλευτής, ο οποίος και θα κρίνει στην κάθε περίπτωση εάν ο Φροντιστής Υγείας δύναται να εκτελέσει την εν λόγω εργασία με ασφάλεια για την υγεία του ατόμου.

Ήδη, συστάθηκε ομάδα εργασίας υπό τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών για την κατάρτιση του καθηκοντολογιών των Φροντιστών Υγείας στην οποία συμμετείχε και η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.  Η πρώτη φάση για δημιουργία των καθηκοντολογιών έχει ολοκληρωθεί  και αναμένεται η κατάρτιση του προγράμματος εκπαίδευσης.

Στελέχωση Δημόσιων Νοσηλευτηρίων: Άλλη παράμετρος που περιλαμβάνεται στη συμφωνία της 7ης Μαρτίου 2017 και θα πρέπει να διευθετηθεί,  είναι η στελέχωση όλων των τμημάτων των  Δημόσιων  Νοσηλευτηρίων με Νοσηλευτικό κσι Μαιευτικό προσωπικό, και  με Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας και  Επισκέπτες/τριες Υγείας. Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΝΜ έχουν καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας τεκμηριωμένη  μελέτη για την ασφαλή στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό. Η  συζήτηση με το Υπουργείο βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια. Η συντεχνία μας ζητά όπως διευθετηθούν τα θέματα υποστελέχωσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και ακολούθως  να καθοριστεί η οποιαδήποτε αναλογία  Νοσηλευτών και Φροντιστών Υγείας.

Σχέδια Υπηρεσίας Α8 -10-Α11: Σε συνάντηση που είχαμε με το Τ.Δ.Δ.Π ενημερωθήκαμε οτι η  διαδικασία για τροποποίηση των σχεδίων υπηρεσίας για αναβάθμιση των νοσηλευτών θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του 2018.  Στόχος και αίτημα  της συντεχνίας μας είναι  να ολοκληρωθούν έγκαιρα  όλοι οι παράμετροι που θα συμπεριληφθούν στα υποδιαμόρφωση σχέδια υπηρεσίας και προς τούτο θα εργαστούμε υπεύθυνα και συντονισμένα.

Κανονισμοί για απασχόληση εκτάκτων αορίστου και ορισμένου χρόνου: H συντεχνία μας απέστειλε στις 20 Οκτωβρίου 2017 στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού τα σχόλια μας αναφορικά με τους όρους απασχόλησης Εργοδοτούμενων  Αορίστου και Ορισμένου  Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία, μετά από σχετικό σημείωμα με τις κυβερνητικές θέσεις που μας αποστάληκε.

H συντεχνία μας θεωρεί ότι, για τους όρους απασχόλησης εργοδοτουμένων αορίστου και ορισμένου χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία, θα πρέπει να ισχύει ό,τι ισχύει για το μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς οι έκτακτοι νοσηλευτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Άλλα θέματα

Ταμείο Πρόνοιας, Υγείας και Ευημερίας μελών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν στη λειτουργία παρόμοιου  Σχεδίου για τους νοσηλευτές, το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ κρίνει αναγκαία τη δημιουργία του Ταμείου. Κύριος στόχος είναι όπως τα μέλη της συντεχνίας συμβάλλουν αλλά και στηρίζονται οικονομικά σε περιπτώσεις σοβαρών θεμάτων υγείας και ευημερίας που τα αφορούν.

Το Δ.Σ. της συντεχνίας θα  προχωρήσει με τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Ταμείου Πρόνοιας, Υγείας και Ευημερίας μελών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καθώς και τον καταρτισμό σχετικών κανονισμών λειτουργίας του.

Καταβολή φιλοδωρήματος στους νοσηλευτές που μονιμοποιήθηκαν: Οι ενέργειες της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ για την καταβολή φιλοδωρήματος στους νοσηλευτές που έχουν μονιμοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2016 είχαν θετική κατάληξη. Το Υπουργείο Οικονομικών ικανοποίησε το σχετικό αίτημα. Γίνεται προσπάθεια για την καταβολή φιλοδωρήματος και στους συνάδελφους  που έχουν μονιμοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2016  που, κατά την κρίση του Υπουργείου, δεν ήταν δικαιούχοι.

Πρόσληψη νοσηλευτών: Μετά απο ενέργειες της συντεχνίας μας έχουμε πετύχει την πρόσληψη νοσηλευτών για κάλυψη των αδειών και των αδειών μητρότητας  και στις 14 Ιουλίου 2017 εγκρίθηκαν πρόσθετες 43 θέσεις γενικής και 13 θέσεις ψυχικής υγείας.

Μέτρα ασφαλείας στα Τ.Α.Ε.Π: Πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στάση εργασίας  στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επείγοντων Περιστατικών  με στόχο την προώθηση μέτρων ασφάλειας από το Υπουργείο Υγείας.

Kλήτευση στο Δικαστήριο: Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ σε ανακοίνωσή της, ημερομηνίας 06/05/2017, κάλεσε τα μέλη της να μην αποδέχονται οδηγία για παρουσίασή τους στο δικαστήριο, παρέχοντάς τους κάθε προστασία για να το πράξουν αυτό. Ήδη, έχει αποσταλεί επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας δρα Γεώργιο Παμπορίδη με την παράκληση να διασαφηνίσει τη θέση του επί του θέματος.

Mεταθέσεις Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία: Oι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες ετοίμασαν και μας απέστειλαν πολιτική αναφορικά με τη «Διαχείριση Μεταθέσεων Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία – Εκτάκτων Νοσηλευτικών Λειτουργών» στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και στις Υπηρεσίες Υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ κατέθεσε  τα σχόλια/ εισηγήσεις  στις  9 Οκτωβρίου 2017, με τα οποία διατυπώνουμε την αντίθεσή μας στη φιλοσοφία της «εκ περιτροπής μετάθεσης». Θεωρούμε ότι  το πλάνο διαχείρισης μεταθέσεων  θα πρέπει να αφορά μόνο  το προσωπικό που εργάζεται εκτός της επαρχίας μόνιμης διαμονής του και αιτείται μετάθεσης  στην επαρχία μόνιμης διαμονής του, σύμφωνα με  κατάλογο προτεραιότητας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί με στόχο την τελική κατάληξη του θέματος.

Αγροτικά Κέντρα: Πετύχαμε απαλλαγή των νοσηλευτών που εργάζονται στα Αγροτικά Κέντρα  από την είσπραξη τελών εγγραφής των ασθενών.

Συμμετοχή στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές: Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ τα τελευταία δυο χρόνια καλείται και συμμετέχει στις συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλης για θέματα που αφορούν στους νοσηλευτές και εμπίπτουν στη συνδικαλιστική δραστηριότητα της συντεχνίας.

Ο Περι Κοινοτικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας Νόμος του 2017.

Τεκμηριωμένη τοποθέτηση στην Βουλή των Αντιπροσώπων  στις 02 Νοεμβρίου 2017 .

Άλλες Δραστηριότητες της Συντεχνίας

  • Την τελευταία διετία έχουμε διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις για τα μέλη μας για καλύτερη επαφή και αλληλογνωριμία.
  • Διοργανώσαμε και συμμετείχαμε ενεργά στην Παγκύπρια Εκστρατεία για την ενίσχυση της Τράπεζας Δοτών Μυελού των οστών, στις 29 Απριλίου 2017, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Διαμερίσματα – Προσφορές ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Κατά την υπό ανασκόπηση περίοδο  πραγματοποιήσαμε διάφορες συνεργασίες με ταξιδιωτικά γραφεία και συγκροτήματα διαμερισμάτων και προσφέραμε την ευκαιρία  σε  μέλη μας να απολαμβάνουν καλοκαιρινές διακοπές σε μειωμένες τιμές. Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα ενισχύεται.

Ασφάλεια Υγείας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife: Για 4η χρονιά συνεχίζεται με επιτυχία  η ασφάλεια υγείας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.  Γίνονται ρυθμίσεις για την καλύτερη λειτουργία του ομαδικού σχεδίου.

Εκλογές  ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Μετά το πέρας  των συνελεύσεων λήγει και η θητεία του Δ.Σ. και των επαρχιακών Επιτροπών της Συντεχνίας μας και προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Με εκτίμηση,

Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Παγκυπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ)

Βερενίκης 14,  Διαμ.104,  Άγιος Δημήτριος,  2002 Στρόβολος,  Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 379610 – Τηλεομοιότυπο: 22 379611

Ηλεκτρονική διεύθυνση: pasynocyprus@gmail.com

Επίσημη ιστοσελίδα: www.pasyno-cyprus.com