Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε και σήμερα μαζί σας για να εξηγήσουμε τους λόγους που αποφασίσαμε να επιλέξουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του Κλάδου σε συνεργασία με τις Κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ.

Η Συντεχνία μας, όπως ξέρετε από τη συνεχή ενημέρωσή σας, κορύφωσε τον αγώνα της για διεκδίκηση των αιτημάτων μας το τελευταία εξαήμερο, με συνεχείς επαφές με τον Υπουργό Υγείας Δρα Φίλιππο Πατσαλή, ο οποίος όπως δεσμεύτηκε και συζήτησε τα αιτήματα του Κλάδου με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Δυστυχώς, η απάντηση που πήραμε από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ σε όλα τα αιτήματα του Κλάδου. Έτσι υποχρεωνόμαστε να καταγγείλουμε την επίσημη πλευρά:

• Για υποτίμηση και παραγνώριση του Κλάδου και του έργου των νοσηλευτών• Για υποτίμηση και παραγνώριση του Κλάδου και του έργου των νοσηλευτών

• Για άστοχες ενέργειες που οδηγούν τη δημόσια υγεία σε πλήρη παράλυση και οριστικό λουκέτο.

• Για παραγνώριση των εργαζομένων στα υπό Αυτονόμηση Νοσηλευτήρια

• Για εξωφρενική πολιτική που χαράσσεται από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, και που στοχεύει στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Είμαστε όλοι άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Δεν ζητιανεύουμε ψίχουλα. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι που δουλεύουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με μεγάλες ευθύνες.
Όμως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε ραπίσματα, μειώσεις μισθών και ωφελημάτων, αλλαγών στη λειτουργία των υπηρεσιών που εργοδοτούμαστε χωρίς καμιά αντίδραση.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε απαθείς τις εξελίξεις και να μην διεκδικούμε αιτήματα, που ουσιαστικά μας κατατάσσουν κοντά στο επίπεδο εργοδότησης των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη κι αν εμείς κρατήσουμε μια θέση στον ήλιο, τι γίνεται με τις επόμενες γενιές; Οι Νοσηλευτικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια θα τροφοδοτούν την αγορά με νοσηλευτές με ακαδημαϊκά προσόντα, που όχι μόνο δεν θα βρίσκουν δουλειά αλλά θα εργάζονται κάτω από συνθήκες σκλαβιάς, με μισθούς πείνας.
Ο σημερινός μας αγώνας είναι και αγώνας για κατοχύρωση του επαγγέλματος και του μέλλοντας της νέας γενιάς, μιας γενιάς που μαστιγώνεται από το σύστημα και την κοινωνία, και που εμείς και μόνο εμείς, μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε για μια αξιοπρεπή εργασία. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας με εκείνη όλων των συναδέλφων του Κλάδου για ένα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ, για ένα μελλοντικό νοσηλευτή που θα δουλεύει σε συνθήκες αξιοπρέπειας, ισοτιμίας και ίσης μεταχείρισης με τον κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο και που θα διασφαλίσει πρωτίστως τη θέση του.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον Κλάδο με τη συμμετοχή σας στη μεθαυριανή στάση εργασίας για να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ. ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) καταγγέλλει τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Χάρη Γεωργιάδη και Δρα Φίλιππο Πατσαλή για πλήρη αδιαφορία, υποτίμηση και παραγνώριση του έργου των νοσηλευτών και ότι με τις άστοχες, ανεπίτρεπτες και παράλογες ενέργειές τους οδηγούν σε πλήρη παράλυση και οριστικό λουκέτο τη δημόσια υγεία, για δήθεν υλοποίηση των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα.

Καταγγέλλουμε γι’ άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό ότι με το πρόσχημα δήθεν της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής σύμβασης, η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη αποφάσισε να κλείσει τα δημόσια νοσοκομεία και να τα ξεπουλήσει, παραγνωρίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους που πολύ σύντομα θα βρεθούν στην ανεργία ή θα αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς.

Θεωρούμε κοροϊδία τη συμπεριφορά του Υπουργού Υγείας που εδώ και μήνες είτε μας αγνοεί, είτε παρεμβαίνει την τελευταία στιγμή για να σώσει δήθεν την κατάσταση, και να στηρίξει τον κλάδο στα αιτήματά του που συζητά και υποβάλλει σε «ώτα μη ακουόντων», εδώ και μήνες. Μιλούμε για μια εξωφρενική πολιτική και συμπεριφορά που υποτιμά τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο, που χαράσσεται από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, που κατάντησε ο πιο πιστός υπάλληλος της Τρόικα, διαλύοντας πλήρως τον κοινωνικό ιστό και οδηγώντας τον λαό σε εξαθλίωση. Δεν είμαστε επαίτες ούτε ζητιανεύουμε. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι που δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες, με μεγάλες ευθύνες και αισθανόμαστε πικραμένοι και δυσαρεστημένοι όταν διαπιστώνουμε πως η επίσημη πλευρά μάς εμπαίζει, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και υποβαθμίζει τον ρόλο και την προσφορά μας. Δυστυχώς, ο Υπουργός Υγείας τηρώντας τη σκληρή γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών, που επιδιώκει να παραδώσει προϋπολογισμό λιτότητας για να πάρει τα εύσημα από τους δανειστές, αλλά θα γονατίσει τους εργαζομένους και τα νοικοκυριά, αποφάσισε πως δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κανένα αίτημά μας. Ως εκ τούτου, υποχρεωνόμαστε να ακολουθήσουμε τον δρόμο των δυναμικών κινητοποιήσεων και να συμμετάσχουμε στην τετράωρη εργασία που προκήρυξαν οι Κλάδοι της ΠΑΣΥΔΥ, για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, καθώς αντιλαμβανόμαστε πως η Κυβέρνηση δεν μας λαμβάνει καθόλου υπόψη και ρίχνει τα αιτήματά μας στον κάλαθο των αχρήστων.διαπιστώνουμε πως η επίσημη πλευρά μάς εμπαίζει, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και υποβαθμίζει τον ρόλο και την προσφορά μας. Δυστυχώς, ο Υπουργός Υγείας τηρώντας τη σκληρή γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών, που επιδιώκει να παραδώσει προϋπολογισμό λιτότητας για να πάρει τα εύσημα από τους δανειστές, αλλά θα γονατίσει τους εργαζομένους και τα νοικοκυριά, αποφάσισε πως δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κανένα αίτημά μας. Ως εκ τούτου, υποχρεωνόμαστε να ακολουθήσουμε τον δρόμο των δυναμικών κινητοποιήσεων και να συμμετάσχουμε στην τετράωρη εργασία που προκήρυξαν οι Κλάδοι της ΠΑΣΥΔΥ, για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, καθώς αντιλαμβανόμαστε πως η Κυβέρνηση δεν μας λαμβάνει καθόλου υπόψη και ρίχνει τα αιτήματά μας στον κάλαθο των αχρήστων.
Τώρα αντιλαμβάνονται πως πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία; Πού ήταν τόσο καιρό και πού βρίσκονται για να δουν την κακοδιαχείριση, και τις σπατάλες; Αλλά εδώ κάμνουν τα στραβά μάτια γιατί έχουν όλοι τα συμφέροντα και τις προσωπικές τους ατζέντες. Διαβλέπουμε, και μακάρι να μην επιβεβαιωθούμε από τα γεγονότα, πως οι προθέσεις περί Αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τα νοσοκομεία σε πλήρη εξαθλίωση και οριστικό κλείσιμο. Αυτός είναι ο στόχος τους, παρά τις διακηρύξεις περί αναβάθμισης της υγείας του λαού και προσφοράς καλύτερων και πιο οικονομικών υπηρεσιών με την εισαγωγή του Γε.ΣΥ.
H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ στήριξε την απόφαση της Κυβέρνησης γι’ αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, πιστεύοντας πως σκοπός και στόχος είναι να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της ποιότητας υγείας γιατί εάν υπήρχε και έστω ένα ίχνος ενδιαφέροντος θα

ικανοποιούνταν τα βασικά και ουσιώδη αιτήματά μας ,που όφειλαν να τα συζητήσουν και να τα ικανοποιήσουν εδώ και καιρό, εδώ και χρόνια.

Αντί αυτού ζητούν και θέλουν να πάρουν μόνο από εμάς, χωρίς να δίνουν ούτε ένα σεντ του ευρώ. Όπως κάμνουν από ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

Η συντεχνία μας συμπεριφέρεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον πολίτη, πιστεύοντας πως η υγεία δεν πωλείται σε τιμή ευκαιρίας ούτε σε τιμές sale. Όμως, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τα απεργιακά μέτρα, τουλάχιστον από σεβασμό προς τον εαυτό μας και τις οικογένειές αλλά και προς τον κάθε Κύπριο πολίτη, που δυστυχώς, θα πέσει άλλη μια φορά θύμα των ακραίων αποφάσεων που του επιβάλλονται για να σωθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα ταμεία του κράτους που ξετινάχθηκαν στον αέρα. Ας πάνε να τα πάρουν από αυτούς που λεηλάτησαν το σύστημα κι ας αφήσουν επιτέλους ήσυχους τους εργαζομένους!

Εκ του Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Παγκυπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ)

Βερενίκης 14,  Διαμ.104,  Άγιος Δημήτριος,  2002 Στρόβολος,  Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 379610 – Τηλεομοιότυπο: 22 379611

Ηλεκτρονική διεύθυνση: pasynocyprus@gmail.com

Επίσημη ιστοσελίδα: www.pasyno-cyprus.com