Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

Μήνυμα Δ.Σ. ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ – Φτάνει πια να εμπαίζετε τους νοσηλευτές!

Συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας, οτο πλαίσιο της δέσμευσής μας να σας ενημερώνουμε συνεχώς για την πρόοδο αναφορικά με τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας για κατοχύρωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος. Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ εργάζεται νυχθημερόν, μακριά από προσωπικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας προς όφελος όλων των νοσηλευτών.

Με το μήνυμά μας αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλα τα μέλη μας και προς όλους τους νοσηλευτές που μας στηρίζουν, συμπάσχουν και συμμετέχουν στον δίκαιο αγώνα μας. Δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα τους και θα τους προστατεύσουμε από κάθε εχθρική ενέργεια, καταγγέλλοντας δημόσια οιονδήποτε προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή τους και σταθεί εμπόδιο στη συμμετοχή του κάθε νοσηλευτή και της κάθε νοσηλεύτριας στον αγώνα για κατοχύρωση του επαγγέλματός μας.

Χαιρετίζουμε την ενέργεια του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) που με ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, έδωσε βροντερό μήνυμα ότι ο Σύνδεσμος είναι «παρών» και θα προασπιστεί τα δίκαια αιτήματα των νοσηλευτών καθώς επίσης και της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής

Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας. Η ενέργεια αυτή δίνει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στον αγώνα μας και θα πρέπει να συνεχιστεί.

Για να κερδίσεις έναν αγώνα θα πρέπει να τον ξεκινήσεις, να αγωνιστείς. Εάν δεν αγωνιστούμε, εάν δεν δώσουμε τη μάχη τότε σίγουρα ο αγώνας έχει ήδη χαθεί.

Η δωδεκάωρη απεργία της 12ης Φεβρουαρίου 2015 ήταν μόνο η αρχή. To Δ.Σ. καταγγέλλει την επίσημη πλευρά ότι δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της για συγκρότηση διαδικασίας διαλόγου για συζήτηση των αιτημάτων μας, ενέργεια η οποία αφήνει την επίσημη πλευρά πλήρως εκτεθειμένη. Ευελπιστούμε ότι σε επικείμενη συνάντηση που θα έχει το Δ.Σ της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υπουργό θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Συνάδελφοι,

Παρά τις επανειλημμένες πρωτοβουλίες μας για κοινό αγώνα με τους συναδέλφους των Κλάδων της ΠΑΣΥΔΥ, δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατηγορούμαστε ότι έχουμε διαμορφώσει τα αιτήματά μας και έχουμε από μόνοι μας αποφασίσει μέτρα αντίδρασης. Ουδέν αναληθέστερο! Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη και το μήνυμά μας σαφές. Εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και στηρίξαμε έναν κοινό αγώνα που άρχισε με την κοινή ανακοίνωση αλλά και με κοινές θέσεις που δόθηκαν στον Υπουργό Υγείας, απ’ όλους τους φορείς της Νοσηλευτικής σε σχέση με το Γε.ΣΥ και την αυτονόμηση. Ως συντεχνία ζητήσαμε την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που αφορά το θέμα της αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων γραπτώς.

Θα πρέπει οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΔΥ να εξηγήσουν σε όλους τους νοσηλευτές τον λόγο που δεν συμπορεύονται μαζί μας για μια δυναμική αντίδραση, γι’ αυτά τα τέσσερα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν όλους τους νοσηλευτές, ανεξάρτητα από τη βαθμίδα τους, και γενικότερα το επάγγελμά μας.

Οι συνάδελφοι της ΠΑΣΥΔΥ δεν στήριξαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 18/11/2014 με τον ισχυρισμό ότι δεν τους δώσαμε αρκετό χρόνο. Η ίδια δικαιολογία δόθηκε και για την 12ωρη απεργία στις 12/2/2015. Με το τέλος της απεργιακής κινητοποίησης στις 25/2/2015 στάληκε επιστολή στην ΠΑΣΥΔΥ για κοινό αγώνα, δώσαμε πίστωση χρόνου 15 ημερών, αυτή την φορά για να αποφασίσουν και να απαντήσουν. Δυστυχώς γι’ ακόμη μια φορά η απάντηση ήταν αρνητική, ξεκαθαρίζοντάς μας ότι δεν επιθυμούν συνεργασία μαζί μας. Η δικαιολογία, ο νέος κύκλος διαλόγου που έχουν ξεκινήσει με τον Υπουργό, άσχετα εάν ο Υπουργός δεν έχει απαντήσει στον προηγούμενο.

Οι ίδιες οι κλαδικές της ΠΑΣΥΔΥ δηλώνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους (11/03/2015 Ygeia-news.com) ότι «το Δ.Σ. του Κλάδου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς τον Υπουργό Υγείας για την αθέτηση της δέσμευσης που ο ίδιος έθεσε ότι, θα καταθέσει εγγράφως εντός 15 ημερών όλες τις απαντήσεις και θέσεις του Υπουργείου Υγείας

Γιατί, λοιπόν, επιμένουν να παρακάθονται σε άλλον έναν ανούσιο και άγονο διάλογο χωρίς προοπτικές;

Εμείς συνεχίζουμε να τείνουμε χέρι φιλίας προς όλους τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και στις Κλαδικές οργανώσεις της ΠΑΣΥΔΥ που ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, και είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την κοροϊδία και την απάθεια που επιδεικνύεται προκλητικά από την επίσημη πλευρά. Καλούμε όλους να

εγκαταλείψουν τις συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις, την υπονόμευση και τις διαφορές μας και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Συνάδελφοι

Ο Κλάδος των Νοσηλευτών εμπαίζεται και παραγνωρίζεται, εδώ και πολλά χρόνια, δεν ακούμε τίποτε άλλο από το «περίμενε και θα απαντήσουν», «περίμενε και θα ασχοληθούν με τα αιτήματά μας». Κωφεύουν αφήνοντας να αιωρείται το θέμα της αναγνώρισης των δικαίων του κλάδου.

Όλοι μαζί, εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε το επάγγελμα του νοσηλευτή, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις οικογένειές μας, επιβάλλεται να αφήσουμε κατά μέρος το «εγώ» και να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για το «εμείς». Γι’ άλλη μια φορά οι νοσηλευτές δεν θα πρέπει να παραγκωνιστούν στον βωμό των συμφερόντων όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Φτάνει πια εμπαιγμός και παραγνώριση των νοσηλευτών.

Σε μια περίοδο που τα Δημόσια Νοσηλευτήρια έχουν επωμιστεί το 80% του πληθυσμού με αποτέλεσμα η πληρότητα των κλινών να αγγίζει κατ’ έτος το 100%, οι Νοσηλευτές ζητούν την ίση και δίκαιη μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πτυχιούχους Δημοσίους Υπαλλήλους και την επαγγελματική αναγνώριση και δικαίωση.

Εκ του Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Παγκυπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ)

Βερενίκης 14,  Διαμ.104,  Άγιος Δημήτριος,  2002 Στρόβολος,  Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22 379610 – Τηλεομοιότυπο: 22 379611

Ηλεκτρονική διεύθυνση: pasynocyprus@gmail.com

Επίσημη ιστοσελίδα: www.pasyno-cyprus.com